Skip to content Skip to footer
Leemstuc

Leemstuc

Leemstuc is een bouwmateriaal dat bestaat uit 3 hoofdbestanddelen namelijk zand, leem en water. Verder worden er nog enkele toeslagstoffen toegevoegd al naar gelang het verwachte eindresultaat of individuele wensen van de klant. Als toeslagstoffen worden onder andere stro, hennephout, papiercellulose, wei- of weipoeder en zaagsel gebruikt.

Waarom leemstuc?

De keuze voor leemstuc is voor ieder mens verschillend, hieronder staan een aantal doorslaggevende redenen waarom men voor leemleemstuc zou kunnen kiezen: Vochtregulerende werking, leemstuc is in staat om vocht op te nemen en af te staan zodat de luchtvochtigheid in een huis op een constant peil blijft. Thermische isolatie, een warmtewand in combinatie met leemleemstuc zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en afgifte over de hele muur, in de winter kan men dan warm water door de leidingen in de muur laten stromen voor een aangename temperatuur en in de zomer koel water voor opname van de warme lucht in de woonkamer. Met leemstuc kun je alle vormen maken die je maar wenst van vlak en strak naar rond en ruw. leemstuc kan op bijna alle ondergronden worden toegepast onder andere op baksteen, gipsplaten, kalkzandsteen, fermacel, pavatex, steengaas en riet. In een huis met leemleemstuc waar wordt gerookt zal men minder last hebben van de rooklucht omdat leemstuc in staat is om deze geuren op te nemen. En wat zeker heel belangrijk is, is dat leemstuc een 100% natuurvriendelijk materiaal is zonder chemische toeslagstoffen.

Leemstuc aanbrengen

Leemleemstuc kan men op diverse manieren afwerken, een aantal hiervan staan hieronder beschreven:
Leemleemstuc in de originele kleur laten en opschuren of glad afpleisteren zodat je het stro, korrels en de leem nog goed ziet.
Leemleemstuc afwerken met een finishlaag, dit is een laag van 2 a 3 millimeter wat over de leemlaag wordt gezet, en wat bestaat uit leemleemstuc, natuurlijke kleurpigmenten en marmerkorrels. Deze finish kan men in een heel scala van kleuren krijgen.

Informatie aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Contactinformatie

Slemphutterweg 9
7157 CX Rekken

info@eijsinkgroep.nl
+31 545 431459

KvK: 51418215