Skip to content Skip to footer
Stucwerk

Stucwerk

Stukadoors met jarenlange ervaring

Gipsproducten worden gebruikt bij het behang klaar maken van de wanden. Dit kun je handmatig of machinaal doen. In beide gevallen worden de wanden dusdanig afgewerkt dat het aanbrengen van behang geen probleem zal zijn. Er dient wel vooraf bepaald te worden welk type behang er toegepast wordt, zodat het optimaal op elkaar afgestemd is. Als stelregel hanteren wij hoe gladder en dunner de behangsoort, hoe vlakker de wanden moeten worden.

Saus klaar

In nieuwbouwwoningen worden wanden veelal behang klaar afgewerkt. Deze afwerking is, zoals de naam al zegt, geschikt voor behang. Wilt u de muren gaan sausen, dan worden er hogere eisen aan de ondergrond gesteld. De wanden dienen dan saus klaar gemaakt te worden. Saus klaar maken wordt ook wel glad pleisterwerk genoemd. Een saus klare wand kunt u zelf sausen of door stucadoorsbedrijf Eijsink Afbouw & Schilderwerken laten afwerken.

Traditioneel

Voor het ambachtelijke en traditionele stucwerk bent u bij stucadoorsbedrijf Eijsink Afbouw & Schilderwerkenook aan het juiste adres. Onder traditioneel stukadoorswerk wordt verstaan we het aanbrengen van decorlijsten en ornamenten, schuurwerk en pleisterwerk.

Badkamers

De badkamer stucen is de nieuwste trend op het gebied van stucwerk. Het is hygiënisch, origineel en biedt een stijlvol alternatief voor betegelen. Door de veelzijdigheid van stucwerk kunt u kiezen uit vele verschillende soorten afwerkingen.

Sierpleisterwerk

Sierpleister is een handmatige eindafwerking die op de wanden wordt aangebracht. Andere benamingen die veel worden gebruikt zijn spachtelputz of Granol. Het is verkrijgbaar in 3 varianten: korrelpleister; egaal van structuur in de korrel van 1,2 – 1,5 of 2 mm. Groefpleister; geeft het welbekende “boomschorseffect”. Barokpleister; geeft een gedraaide groefstructuur.

Spuitwerk

​In de Nederlandse bouw zijn spuitpleisters niet meer weg te denken. Spuitpleisters worden toegepast op plafonds en wanden in zowel woning- als utiliteitsbouw. Spuitwerk bestaat uit twee arbeidsgangen namelijk een meslaag en de afkorrellaag.

Akoustisch spuitwerk

Akoestisch spuitwerk is een pleister die galm vermindert van grote holle ruimtes, zoals trappenhuizen, kelders, galerijen, kantines en disco’s. De pleister bevat een luchtstructuur waardoor een bepaalde geluidsweerkaatsing plaats vindt en een galm wordt afgebroken. De luchtstructuur is met het blote oog niet te zien.

Informatie aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Contactinformatie

Slemphutterweg 9
7157 CX Rekken

info@eijsinkgroep.nl
+31 545 431459

KvK: 51418215